Skottlossningen vid Öxnehagagården Foto: PeaX Svensson

Var misstänkt för Öxnehagaskotten- vill nu ha skadestånd

En 23-årig man som satt anhållen och häktad misstänkt för att ha varit inblandad i de så kallades Öxnehagaskotten vill nu ha skadestånd. 

Mannen dömdes av tingsrätten för skyddande av brottsling, vapenbrott och narkotikabrott till åtta månaders fängelse. Han dömdes för att tillsammans med en annan person ha suttit på en motorcykel på Öxnehaga förra sommaren, de hade åtalats för att ha kört fram till en person och skjutit mot honom. 

Båda friades dock av senare av hovrätten. De dömdes enbart för vapenbrott, skriver Jnytt.

Då han försattes på fri fot efter hovrättens dom hade han suttit fängslad i mer än sex månader. Fallet fick stor publicitet i både lokal och riksmedia, mannens namn spred även via nätet och han utmålades där som en brottsling.

Han skriver nu till Justitiekanslern, (JK), att han både under tiden han satt frihetsberövad och efteråt har mått mycket dåligt med ångest och oro. Han yrkar nu på ett skadestånd som ligger över praxis. 

För en tid sedan blev det klart att den unge man som friades från anklagelserna om medhjälp till mord och mordförsök i Norrahammar fick 130 000 kronor i skadestånd.

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load