Skottlossning i  Huskvarna Foto: Emeli Appelberg

Den skjutna mannen är tidigare straffad

Den man som sköts i benet under onsdagsmorgonen och misstänks för dråpförsök av två poliser, är tidigare dömd för grov misshandel.

Under onsdagsmorgonen och en bra bit in på förmiddagen var det ett stort pådrag i Huskvarna efter att en misshandel hade ägt rum i ett lägenhetshus.
En man hotade en granne med ett tillhygge och målsägande (den utsatte) fick smärre skador. 

Avlossade tjänstevapen
De två polismän som kom till platsen ska ha mötts av hot och våld, och det var i samband med det som den ena polismannen avlossade sitt tjänstevapen.
Ingen av de båda polismännen skadades, men agerandet mot polismännen gör att mannen som blev skjuten, även är misstänkt för försök till dråp och hot mot tjänsteman.

Tidigare straffad
Mannen som sköts i benet och är misstänkt för dråpförsök ska tidigare ha varit dömd för grov misshandel av en 79-årig kvinna på en kyrkogård i Öggestorp.
Händelsen på kyrkogården ska ha inträffat för omkring sex år sedan. Mannen var då bara klädd i kalsonger när han jagade den äldre kvinnan och slagit henne. Han ska också ha sparkat henne i ansiktet.

Dömd till rättspsykiatrisk vård
Mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård efter misshandeln vid kyrkogården, men redan före händelsen hade mannen 2003 dömts till vård efter att ha attackerad en bilförare med ett sabelsvärd utanför Lekeryd.

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se 

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

-----

No more pages to load