Det blev ett stort polispådrag efter misshandel inne i Migrationsverkets lokaler Foto: Mattias Landström

Släkt ligger bakom flera brott i Jönköping

Under måndagen ägde två fall av misshandel rum på Migrationsverket, det efter att en man tog fram en skruvmejsel och attackerade en annan man. Polisen berättade att det rörde sig om ett släktbråk och Jmini kan nu berätta att samma släkt ligger bakom fler liknande fall i Jönköping. 

Händelsen på Migrationsverket ledde till ett stort polispådrag och en jakt på den misstänkte gärningsmannen, som senare lämnade över sig själv till polisen. 
Mannen som är i 25-årsåldern och som misshandlade en man född-87 och kvinna född -72 inne på Migrationsverket hördes men släpptes senare samma kväll av åklagare.
– Det är skriven en anmälan om grov misshandel, berättar Lasse Johansson, presstalesman vid polisen.

Det var flera som bevittnade misshandeln på Migrationsverket och polisen har därför många att höra.
– Det var ganska mycket folk där nere och en hel del vittnen ska höras, säger Lasse Johansson, presstalesman vid polisen. 

Jmini kan nu berätta att den släkt som bråkade på Migrationsverket ligger bakom flera misshandelsfall i Jönköping.

Bara för en dryg månad sedan ägde ett stort slagsmål rum på Skolgatan i Jönköping. Omkring 15 personer var involverade i det slagsmålet och polisen bekräftade då att det handlade om en släktfejd.

Nu att antal veckor efter händelsen på Skolgatan berättar polisen om ytterligare en släktfejd och den på Migrationsverket. Det visar sig sedan att det är precis samma släkt som ligger bakom de båda brotten.
– Det är samma släkt som bråkade på Skolgatan och på Migrationsverket, berättar Johansson för Jmini. 

Mannen som misshandlade de andra två på Migrationsverket är misstänkt för grov misshandel av mannen han använde skruvmejseln mot, som senare fick uppsöka vård för sina skador. 

Den kvinna som också blev misshandlad men som inte var lika illa däran, står som vittne till händelsen på Migrationsverket.
– Det har upprättats en anmälan till och den är gjord av kvinnan. Hon ska ha blivit dragen i håret, men hon vet inte vem som har gjort det. Det är nog flera inblandade, berättar Johansson. 

-----

No more pages to load