Brand på Torpa seniorboende Foto: Krister Leimola

Brand på Torpa seniorboende- två personer till sjukhus

Det började av okänd anledning brinna i en lägenhet på Torpa seniorboende i Jönköping. Räddningstjänsten larmades till platsen via ett automatlarm. 

När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att det var en fullt utvecklad brand i en av lägenheterna på seniorboendet. 
– Det som bor där har egna lägenheter alltså, det är inget äldreboende på det sättet med personal, säger Fredric Jonsson på räddningstjänsten.  

Granne hjälpte till
En granne till den eldhärjade lägenheten hjälpte till att få ut lägenhetsinnehavaren och påbörjade sedan släckningsarbetet innan räddningstjänsten kom till platsen och förhindrade på så sätt branden från att sprida sig vidare. 

Två personer till sjukhus
Branden är nu helt släckt och räddningstjänsten har ventilerat ut rök. Två personer har fått föras till sjukhus med lindriga rökskador. Enligt uppgift rör det sig om lägenhetsinnehavaren och den person som började släcka branden. 

Startat på plan 2
Enligt uppgifter till Jmini har branden startat på plan 2 och sedan har röken spridit sig till ovanliggande våningar. Räddningstjänsten är sedan en tid klara på platsen och saneringsarbetet tas över av fastighetsägaren. 

Teknisk undersökning
Polisen ska tillsammans med räddningstjänsten utföra en teknisk undersökning för att se vad som orsakat branden. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load