Landvetter Foto: Wikimedia Commons/Kontrastfoto

Bombhot på Landvetter

Inrikeshallen på Landvetter har utrymts och spärrats av sedan plastpåsar av okänt innehåll har påträffats där.

Strax efter halv tio på morgonen ska ett hot riktats mot Landvetter flygplats och polisen har valt att förhöja säkerheten på platsen.
– Vi har gått omkring på flygplatsen och haft polis på plats för ökad synlighet, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson, till GT. 

Några timmar senare, en stund efter lunchtid, anträffades ett par plastpåsar som verkade misstänkta och dessa låg placerade i inrikeshallen och en del av inrikeshallen på Landvetter är därför avspärrad nu.
– Nu har man påträffat några plastpåsar någonstans i inrikeshallen som man inte riktigt vet vad det är. Därför har man spärrat av delar av inrikeshallen och bombgruppen är på plats, säger Peter Adlersson, fortsatt till tidningen. 

En förundersökning har inletts om olaga hot.

Strax före klockan två uppger polisen att inrikeshallen på Landvetter utryms och platsen spärras av. Även all inkommande personbilstrafik till Landvetter Airport har stängts av men flygtrafiken påverkas enligt uppgift inte.
– Det är avspärrat upp till flygplatsen och där hjälper våra parkeringsvärdar resenärerna att komma till rätt ställe, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör till GT.

Men vid 16-snåret valde polisen att blåsa av insatsen, då föremålen de hade hittat, inte ansågs vara farliga.
– Strax före klockan 16 avslutade de sin insats och inget farligt föremål är anträffat, säger Hans Lippens, polisens presstalesman.

-----

No more pages to load