Stugorna på rosenlunds camping Foto: Mattias Landström

Jättefynd förbryllar polisen – söker ägare

Efter att ha upptäckt en stor tjuvgömma på Rosenlunds camping i december vill nu polisen komma i kontakt med ägarna till stöldgodset.
   – Det vi kunnat gå ut med är att vi har påträffat gamla svenska sedlar och smycken, så någon typ av samling är det som de har kommit över någonstans, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Det var den 18 december förra året som polisen grep tre män i Jönköpingstrakten. I deras fordon upptäcktes brottsverktyg.

Senare gjordes en husrannsakan i en stuga på Rosenlunds camping, som männen hyrt. Där upptäcktes stöldgods som kunde knytas till två villainbrott i Gränna och Bottnaryd.

– Det var ganska stora mängder med stöldgods där. Det gör att vi tror att det finns fler brottsplatser, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Enligt Kliman vet polisen inte var resten av stöldgodset kommer i från. Därför vill de nu att den som drabbats av inbrott eller stöld vid tidpunkten hör av sig.

– Det vi kunnat gå ut med är att vi har påträffat gamla svenska sedlar och smycken, så någon typ av samling är det som de har kommit över någonstans, säger han.

Har du drabbats av inbrott eller stöld och kan identifiera stöldgodset? Ring polisen på 114 14.

-----

No more pages to load