Det var strax innan klockan 22 på fredagskvällen som polisen fick larm om att två personer befann inne på City Gross i Jönköping efter stängning. Foto: pressbild

Trenden lever vidare – ungdomar skulle sova över på City Gross

Sent på fredagskvällen larmades polisen gällande ett olaga intrång på City Gross i Jönköping. Det handlade om två personer, 16 och 17 år gamla, som medvetet hade stannat kvar i matvaruhuset för att de ville spendera natten där.

För några veckor sedan skrev Jmini om två 14-åriga tjejer som gömde sig på Ikea för att övernatta i deras lokaler. Nu har en liknande händelse inträffat igen. 

Det var strax innan klockan 22 på fredagskvällen som polisen fick larm om att personer befann inne på City Gross efter stängning. Väl på plats visade det sig att två ungdomar medvetet hade stannat kvar där för att de ville tillbringa natten i lokalen.

Det hela verkar röra sig om en trend som sprider sig på sociala medier. Det tycks ha startat med två belgiska män i somras, som utan tillstånd tillbringade en natt på Ikea, samtidigt som de dokumenterade allt för att sedan sprida det på Youtube.

Polisen avråder nu ungdomar från att hänga på trenden.

– Man bör vara medveten om att det blir en brottsrubricering av den här typen av agerande. Vi kan därför varmt rekommendera att undvika detta, säger Tommy Thorngren, pressansvarig kommunikatör på polisen.

Ungdomarna i det här fallet greps misstänkta för olaga intrång och överlämnades sedan till vårdnadshavare.

-----

No more pages to load