Arkivbild. Foto: Daniel Bacelj

Gripna hålls kvar efter storbråket

Tolv personer anhölls efter storbråket mellan extremgrupper i Jönköping i helgen. Tre har nu släppts, men misstankarna kvarstår.

Det var vid 01.30-tiden natten mot söndag som flera anhängare av Soldiers of Odin och AFA (Antifascistisk Aktion), drabbade samman i ett storbråk på Tändsticksområdet i Jönköping. 

Tre personer från Soldiers of Odin skadades under bråket. 

Tolv personer, i åldrarna 18 till 30 år, greps för brott i samband med händelsen. Enligt polisen misstänks samtliga nu för grov misshandel. De flesta är hemmahörande i Jönköping men några personer ska även vara adresserade i Skåne.

Förhören med de misstänkta fortsatte under måndagen. Tre personer släpptes, då det anses att det inte finns risk för att de kan skada utredningen. Misstankarna kvarstår dock.

Allt eftersom övriga personer förhörs kommer åklagare ta beslut om huruvida de ska fortsätta vara anhållna.

Utöver förhör har även en del tekniska undersökningar utförts. Enligt polisen rör sig främst om föremål som misstänks ha använts som tillhyggen vid misshandeln. Vad det rör sig om för tillhyggen vill polisen inte gå in på i nuläget.

— Det vore intressant för utredningens skull om vi hittar utomstående vittnen. Om man har sett själva bråket eller har info som kan hjälpa oss på något annat sätt får man gärna höra av sig till oss, säger Tommy Thorngren, pressansvarig på polisen.

Har du sett eller hört något som kan ha koppling till händelsen? Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

 

-----

No more pages to load