Temabild. Foto: Arkivbild

Misstänkt mordbrand – boende evakuerade

Under tisdagskvällen evakuerades samtliga boende ur ett flerfamiljshus på Beckhemsvägen i Tranås. Polisen misstänkte mordbrand och plockade in en man till förhör. Fram emot onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till ytterligare en brand i ett flerfamiljshus på samma gata.

Det var vid 18-tiden på tisdagskvällen som SOS fick larm om en brand i ett flerfamiljshus på Beckhemsvägen i Tranås. Enligt förbipasserande ska rök och eld ha setts från fastigheten. 43 personer var skrivna på adressen och samtliga evakuerades till Stoerydskolans gymnastiksal.

En kvinna fick föras med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt.

Senare på tisdagskvällen kunde boende återvända till fastigheten. 

Polisen misstänkte mordbrand och plockade in en man till förhör, skäligen misstänkt för att ha anlagt branden. De spärrade även av det utrymme i fastigheten där branden startade. En teknisk undersökning ska genomföras.

Ny brand på samma gata

Strax efter klockan fyra på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till ytterligare en brand i ett flerfamiljshus på samma gata i Tranås. När de kom fram till platsen kunde de konstatera att det brann i byggnadens källare. Alla 28 personer som bor på adressen var tvungna att väckas och evakueras. I nuläget finns det inga uppgifter på personskador i samband med den här branden.

– Boende fick evakueras till Stoerydskolan i närheten, säger Christer Viktorsson, ledningsbefäl på polisen, till Jmini.

Till P4 Jönköping säger polisen att de inte kan se någon naturlig förklaring till branden.

–  I nuläget finns det ingen naturlig orsak till att det börjat brinna, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl på polisen, till radion.

Polisen utesluter inte att de finns ett samband mellan bränderna.

– Det är för tidigt att säga, men det är påfallande besvärande då byggnaderna ligger så pass nära varandra, säger Mikael Ehne.

 

-----

No more pages to load