Kort efter att en äldre kvinna gjort ett besök på en vårdcentral blev hon kontaktad av en man som utgav sig för att vara läkare. Temabild. Foto: Pixabay

Polisen varnar för skamlösa åldringsbrott

Polisen i Jönköping gick i dag ut med en varning på sin Facebooksida gällande det som lite slarvigt brukar kallas för åldringsbrott. Det kan handla om allt ifrån rån till bedrägerier, med den gemensamma nämnaren att det drabbar äldre eller personer med någon funktionsnedsättning.

Åldringsbrott är något som polisen varnar för med jämna mellanrum. I dag gick de ut med en ny varning på sin Facebooksida.

Nu i veckan fick polisen nämligen in uppgifter om att en man ska ha försökt lura en äldre kvinna genom att påstå att han var läkare, skriver polisen i Jönköping.

Mannen ska ha kontaktat kvinnan kort efter att hon gjort ett besök på en vårdcentral, och förklarade att de upptäckt en svår form av sjukdom hos kvinnan. Han påstod sedan att hon behövde medicin omedelbart och att en kollega till honom befann sig i London och kunde köpa med sig den ovanliga medicinen hem. Detta förutsatt att kvinnan skickade sitt bankkort dit.

Det fräcka tillvägagångssättet är inget nytt för polisen som nu uppmanar allmänheten att sprida informationen till sina anhöriga eller bekanta som är äldre. Detta för att sätta stopp för den här typen av brott.

-----

No more pages to load