Temabild. Foto: Läsarbild

Polisens varning: Var beredda på trafiksvårigheter

Som förväntat och som bland andra Trafikverket och SMHI förvarnat om har nu ett snöoväder kommit in över Jönköpings län. Polisen uppmanar trafikanter som måste ge sig ut i trafiken att vara väl förberedda på trafiksvårigheter och att anpassa körsättet till rådande omständigheter.

Snöovädret har redan hunnit ställa till det en hel del i trafiken. Efter lunchtid har ett flertal trafikolyckor inträffat i länet.

Bland annat ska en lastbil ha glidit av länsväg 152 i Skillingaryd strax innan klockan 13. Lastbilen hamnade på ett sådant sätt att den hindrade övrig trafik. Strax därefter fastnade en långtradare med sommardäck i en uppförsbacke i Gislavedstrackten. Enligt polisen vägrar föraren i fråga att beställa bärgare.

Plogbilar fastnade i backe

Strax efter klockan 13 kontaktade trafikledningscentralen polisen om att det var tillfälligt stopp på riksväg 40 i höjd med Bottnaryd på grund av plogbilar som inte kunde ta sig upp för backen. Efter tio minuters stopp uppgavs trafiken rulla på igen.

Körde in i vägräcke – lämnade bilen

Kl 13.40 larmades polisen gällande en bil som hade kört in i ett vägräcke på riksväg 40 i höjd med Axamo. Enligt polisen ska föraren ha lämnat platsen.

FÖLJ DET AKTUELLA TRAFIKLÄGET HÄR.

Har du bilder? Mejla gärna till press@jmini.se

-----

No more pages to load