Temabild. Bilarna på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Mattias Landström

Chockfyndet: Polisen stoppade knarkbil i Jönköping

En man i 45-årsåldern greps med ett drygt halvt kilo kokain i Jönköping. Nu döms han i Jönköpings tingsrätt till fyra års fängelse.

Det var i oktober som polisen stoppade en personbil i centrala Jönköping. En av personerna i bilen, en man i 45-årsåldern, var då påverkad av kokain.

När personbilen genomsöktes upptäcktes drygt 400 gram kokain i påsar. Det var en narkotikahund som upptäckte påsarna, gömda innanför högtalargallret i en av dörrarna.

I mannens bostad hittades ytterligare kokain gömt på olika platser, bland annat i ett tillhörande garage. Dessutom hittades kokain i mannens byxfickor, som han erkänner att han hade köpt.

Mannen hävdar själv att han inte hade någon som helst kännedom om den stora mängd narkotika som hittades i bilen och garaget. Tingsrätten gör däremot bedömningen att narkotikan med stor sannolikhet tillhörde honom.

Ett av skälen som anförs i domen är att all narkotika sannolikt tillhörde samma fabrikation. Det enligt en analys gjord av Institutet för rättsmedicin vid Århus universitet i Danmark.

Mannen döms för ett fall av grovt narkotikabrott och ett fall av ringa narkotikabrott till fyra års fängelse.

-----

No more pages to load