Mannen bar en stor svart jacka, mjukisbyxor samt stora gymnastikskor vid försvinnandet. Foto: Polisen Höglandet

Intensivt sökande efter försvunnen ung man

Polisen har under gårdagen och natten sökt efter en försvunnen ung man i Eksjö.

Mannen, som är i 20-årsåldern, har varit försvunnen från ett vårdboende i Eksjö sedan 12.30-tiden på torsdagen. Han sågs senast på länsväg 134 i höjd med gamla halkbanan strax utanför Eksjö.

Enligt polisen rör det sig om en man med diagnosen autism, som vid försvinnandet bar en stor svart jacka, mjukisbyxor och stora gymnastikskor. Han beskrivs även som 170 cm lång, smal och spänstig. Han är lätt mörkhyad, har mörkt lockigt hår och mustasch.

Polismyndigheten har fattat beslut om så kallad räddningstjänst, vilket bland annat innebär större möjligheter för polisen att ta olika samhällsresurser i anspråk. Just nu söks mannen av ett stort antal bilburna poliser, polishelikopter och hundpatruller. Polisen har också begärt hjälp av Försvarsmakten, som kommer att ställa hemvärnsresurser till polisens förfogande.

Enligt personalen på vårdboendet  kan det finnas en risk att mannen söker sig till dolda olåsta utrymmen för att gömma sig om han blir stressad. Polisen uppmanar därför samtliga fastighetsägare i och omkring Eksjöområdet att söka genom olåsta uthus, ladugårdar och liknande utrymmen.

Polisen är mycket angelägen om att få in tips från allmänheten om var mannen kan befinna sig.

Har du sett mannen eller något som kan hjälpa polisen i sökandet? Kontakta polisen på nummer 114 14 eller i brådskande fall på nummer 112.

-----

No more pages to load