Ett par från Stockholmstrakten misstänks för mordbrand på Bymarken i somras. Foto: Jmini.se

Polisens teori: Skandalföretagare satte eld på Jönköpingsvilla

Ett par från Stockholmstrakten misstänks ha satt eld på den trävilla som brann på Bymarken i somras.
   – Bevisningen är stark nog för att de ska bli häktade enligt domstolens uppfattning, säger kammaråklagare Helene Gestrin till P4 Jönköping.

Det var i slutet av juli som en trävilla på Bymarken eldhärjades. Nu misstänks ett par från Stockholmstrakten ha orsakat branden, rapporterar P4 Jönköping.

– Bevisningen är stark nog för att de ska bli häktade enligt domstolens uppfattning, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

Ägarna till trävillan var bortresta då branden inträffade. Enligt P4 Jönköping kan en affärstvist ha varit motivet till mordbranden.

De två misstänkta är en man i 45-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern. Mannen är företagare och ska tidigare ha varit inblandad i flera affärstvister och krävts på miljonbelopp.

Tidigt hittade polisen spår som tydde på att någon brutit sig in och anlagt branden. Men det skulle dröja ett halvår innan paret kunde gripas.

Polisen misstänker även att paret brutit sig in i en villa i Gislaveds kommun, som ägs av de drabbade villaägarna. Paret förnekar all inblandning i dåden.

-----

No more pages to load