Polisen har tagit emot flera anmälningar gällande stölder av föremål med högt godsvärde, så som motorcyklar, verktyg och hästutrusning. Temabild. Pixabay/Mattias Landström/Pixabay

Flera drabbade av storstölder

Polisen har under tisdagsmorgonen tagit emot flera anmälningar gällande inbrott och stölder av föremål med högt godsvärde runt Vaggeryd och Skillingaryd. Polisen utesluter inte att stölderna har ett samband.

Strax innan klockan sju på tisdagsmorgonen tog polisen emot en anmälan gällande ett inbrott i ett garage hos en boende i Skillingarydstrakten. En fyrhjuling, tre motorcyklar, hästsadlar och verktyg hade stulits ur garaget.

Kort därefter fick polisen samtal av en person som drabbats av inbrott och stöld i ett stall. I det fallet hade gärningspersonerna fått med sig sadlar och träns. Omfattningen på stölden är dock oklar.

På tisdagsförmiddagen meddelande polisen att de tagit emot ytterligare två anmälningar gällande stölder på landsbygden nära Vaggeryd och Skillingaryd. På det ena stället hade gärningspersonen, eller personerna, stulit sadlar och på det andra stället hade det tillgripits elverktyg och motorsågar.

Hur mycket som är stulet är inte klarlagt än. Polisen håller på att genomföra brottsplatsundersökningar på de drabbade adresserna. De utesluter inte att stölderna har ett samband.

UPPDATERING 12.31: Ett femte fall av stöld från en fastighet på landsbygden i Vaggeryds kommun har rapporterats. Det handlar om en grannfastighet till ett av de tidigare rapporterade ärendena.

Någon ska ha stulit två sadlar och en motorsåg. 

 

Polisen efterlyser tips om fordon, personer, eller andra iakttagelser som kan sättas i samband med inbrotten. Tips kan ringas in på 114 14, eller i akuta fall eller pågående brott, på telefonnummer 112.

-----

No more pages to load