Bäckadalsgymnasiet i Jönköping Foto: Mattias Landström

Explosion på skola i Jönköping

På tisdagen larmades polisen efter en explosion på Bäckadalsgymnasiet i Jönköpings kommun. Någon hade kastat in ett föremål som exploderade i en fylld skolmatsal.

Det var vid 12-tiden på tisdagen som polisen larmades av personal på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping.

Någon hade då kastat in ett föremål som exploderade i matsalen, där det satt ett stort antal elever.

– Det är förskräckligt. Det hade kunnat bli värre än vad det blev, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i Jönköping till Expressen.

Enligt polisen är det oklart om det rör sig om en fyrverkeripjäs eller hemmagjort sprängmedel. Explosionen ska ha orsakat skador på golv och en väska.

Några elever ska ha fått ont i öronen i samband med smällen, men ingen ska ha skadats allvarligt. Åke Andersson, som är administrativ chef på skolan, befann sig själv i matsalen när det small.

– Precis när vi satt oss small det kraftigt längre ut i matsalen och jag och en till var snabbt på plats och kunde konstatera att ingen var skadad men många var såklart upprörda, säger han till Aftonbladet.

Polisen har varit på plats och samtalat med elever och personal på skolan för att ta reda på vem som ligger bakom. Föremål har tagits i beslag för undersökning.

I nuläget finns det ingen misstänkt. Det är även oklart exakt vilken typ av brottsrubricering som är aktuell. Polisen har inledningsvis rubricerat ärendet som misshandel, skadegörelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål. 

-----

No more pages to load