Temabild. Personen på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Jason Bolonski via Flickr

Tröttnade på flickans skrik – bestraffade med skohorn

En kvinna från länet slog sin 8-åriga dotter med ett skohorn när flickan varit olydig. Nu döms hon mot sitt nekande i Jönköpings tingsrätt.

Det var i oktober som en minderårig flicka från Jönköpings län blev misshandlad av sin mamma. Nu döms kvinnan, som är i 40-årsåldern, i tingsrätten.

Enligt domen har kvinnan slagit den 8-åriga dottern med ett skohorn. Kvinnan nekar till brott och hävdar att hon bara tagit tag i flickan ordentligt eftersom hon skrikit och varit olydig. Dessutom har kvinnans försvarare i rätten hävdat att uppgiften om skohornet lämnats först efter ledande frågor från förhörsledaren.

Men enligt tingsrättens bedömning har uppgiften lämnats spontant. Det ska inte ha framkommit något som talar för att flickan lämnat oriktiga uppgifter.

Åklagaren har framfört bevisning som enligt domen starkt talar till stöd för flickans uppgifter. Där ingår fotografier tagna samma dag som visar skador på flickans hand och ben. Enligt rättsläkaren är skadorna typiska för våld med trubbigt föremål.

Kvinnan döms för misshandel till 50 timmars samhällstjänst.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load