Temabild. Foto: Mattias Landström

Tutade på bilist – det fick han ångra

En man gav sig på en medtrafikant som tutat och kört nära bakom hans egen bil. Nu döms han för misshandel i Jönköpings tingsrätt.

Det var i början av november förra året som det uppstod handgemäng mellan två bilister i Ljungarum. Nu döms den ena av dem, en 44-årig man, för misshandel.

Det hela började med att 44-åringen uppmärksammat en bil som kört nära bakom hans egen. Mannen hade sin son med i bilen och uppfattade situationen som farlig.

När den bakomvarande bilen tutade vid upprepade tillfällen vid en påfart med väjningsplikt ilsknade 44-åringen till och gick ur sin bil. Därefter uppstod en ordväxling mellan de två bilisterna som slutade med att 44-åringen utdelade ett slag över tinningen på den andra bilisten.

Den 44-årige mannen nekar själv till att ha utdelat slaget. Men enligt tingsrättens bedömning anses uppgifterna styrkta av bilistens berättelse, som också får stöd av ett vittne i bilen.

Mannen döms för ringa misshandel till dagsböter. Han döms även att betala närmare 5 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load