Temabilder. Foto: Pixabay/Ron Alford via Flickr

Pinsamma missen som avslöjade storförbrytaren

En man i 45-årsåldern bröt sig in i en bilverkstad för att stjäla ett värdeskåp. Men stöldkuppen var inte den mest genomtänkta, då mannen lämnade tydliga spår efter sig och dessutom fastnade på bilder från övervakningskameror. Nu döms han till fängelse i Jönköpings tingsrätt.

Det var i början av januari i år som en man i 45-årsåldern bröt sig in i en bilverkstad på en ort utanför Jönköping. I lokalen lyckades han komma över ett 35 kilo tungt värdeskåp. Efter att ha kastat ut skåpet genom ett fönster ska han ha släpat det med sig från platsen.

Men stöldkuppen visade sig ha en del påfallande brister i planeringen. Tingsrätten bedömer bevisningen mot mannen som så robust att det inte råder något tvivel om hans skuld.

I samband med händelsen syntes en person på en övervakningskamera vid platsen. Personen var iklädd reflexväst och bar på skåp. När polisen grep den nu dömda mannen intill platsen var han just iförd en likadan reflexväst. Han har också kunnat knytas till platsen genom skospår han lämnat efter sig i snön.

Mannen hade tagit sig till bilverkstaden med hjälp av en stulen bil. I samband med bilstölden fastnade mannen också på övervakningsbilder.

Sammantaget döms mannen till tre månaders fängelse för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han döms även för förgripelse mot tjänsteman och grov olovlig körning. Mannen döms att betala drygt 130 000 kronor i skadestånd.

Av domen framgår att mannen har ett gediget brottsregister. Sedan tidigare förekommer han under 56 avsnitt i belastningsregistret.

-----

No more pages to load