Temabild. Foto: Jan Kaláb via Flickr

Gymnasieungdomar tände eld på kommunbil

Fyra gymnasieungdomar från Jönköpings län roade sig med att sätta eld på en av kommunens bilar. Händelsen inträffade efter en insparksfest i somras. Nu döms ungdomarna i Jönköpings tingsrätt.

Det var i slutet av augusti som fyra tonårskillar besökte en insparksfest på sitt gymnasium på en ort i Jönköpings län. Efter festen satte de eld på en kommunägd bil som stod parkerad i närheten av skolan. Nu döms de i Jönköpings tingsrätten.

Enligt domen har pojkarna först försökt stjäla bilen, som ska ha varit olåst. När det misslyckades ska de först ha vandaliserat bilen, bland annat genom att punktera ett däck med en skruvmejsel. Därefter hällde de någon form av brännbar vätska på bilen och tände på.

I samband med att de flydde från platsen greps alla fyra av en polispatrull. En av pojkarna ska ha i samband med gripandet ha blivit skadad efter att ha blivit biten av en polishund.

Två av de åtalade pojkarna döms för skadegörelse, för att ha satt eld på bilen. Samtliga fyra döms för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Tre av dem döms dessutom för ringa narkotikabrott.

Alla fyra döms till dagsböter. De två som döms för skadegörelsen får dessutom en villkorlig dom och att betala drygt 15 000 kronor i skadestånd till bilens ägare.

-----

No more pages to load