Temabild. Foto: Mattias Landström

Barn hemma när tjuvar bröt sig in

Två personer har gripits misstänkta för att ha gjort inbrott i en villa i Taberg på onsdagsmorgonen. Just nu jagar polisen en tredje misstänkt inbrottstjuv i området.

Strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen larmades polisen om ett misstänkt pågående inbrott i Taberg, nära Tahervägen/Vanadingatan. 

Ett barn i yngre tonåren befann sig i villan under inbrottet. Barnet hörde tjuvarna men behövde inte konfronteras med dem.

Tjuvarna hade brutit sig in genom en källardörr. Från brottsplatsen syntes skoavtryck efter misstänkta gärningsmän.

Flera polispatruller sökte genom närområdet och fick då syn på en misstänkt bil som försökte undkomma genom att köra in på småvägar. Plötsligt stannade bilen och tre män sprang från platsen.

Polisen lyckades gripa två av männen och är nu på jakt efter den tredje. Den bil som männen färdades i uppges vara anmäld stulen. 

Det har vid en närmare undersökning visat sig att inbrottet inte fullbordades. Ingenting ska vara stulet. Brottsrubriceringen blir därför försök till grov stöld.

Gärningsmannen som söks kan vara iklädd svart huvtröja med keps under luvan och jeans. Den som ser mannen ombeds ringa polisen på 112.

-----

No more pages to load