Temabild. Foto: Peter Appelin

Flera lastbilsolyckor i snöovädret

Trafikverket varnar trafikanter för besvärligt väglag på grund av snöfallet under natten.

Fler lastbilar har haft problem med att ta sig fram i snömodden och två långtradare blockerade E4 på olika platser under natten.

Flera lastbilar fastnade i en uppförsbacke på riksväg 26/47 norr om Mullsjö och blockerade vägen där under tidig morgon, skriver P4 Jönköping.

Vid klockan 03.30 natten till måndag körde en lastbil in i vajerräcket på E4, i höjd med Skillingaryd. Lastbilen blockerade hela vägbanan vilket ledde till totalstopp i trafiken i södergående riktning.

Strax därefter inträffade ytterligare en lastbilsolycka på E4. Den här gången var det en långtradare som hade hamnat på tvären, cirka fem kilometer norr om Ödeshög, i norrgående riktning.

Fick sladd och kolliderade

Klockan 06.21 på måndagen larmades polisen till en trafikolycka på avfarten från E4 mot länsväg 806 i Skillingaryd, där två bilar hade kolliderat. Enligt larmet hade en av bilarna fått sladd i samband med omkörning. Bilarna krockade och hamnade i diket.

Lastbil och personbil i krock

En lastbil och en personbil ska ha kolliderat på riksväg 40 vid Västra Jära under måndagsmorgonen. Polisen larmades om olyckan vid 07.24. Enligt polisen flyter trafiken på bra vid platsen då de drabbade bilisterna har kört åt sidan.

Texten uppdateras.

Följ det aktuell trafikläget här.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load