Temabild. Foto: Karlis Dambrans via Flickr

Polisen varnar: Seriebedragare närmar sig Jönköping

Polisen varnar nu butiksägare i Jönköpings län för två bedragare som ska ha slagit till mot flera butiker i Östergötland på måndagen. De sågs senast fly i riktning mot länsgränsen i en mörk BMW.

Under måndagen har två likartade brott anmälts av butiksinnehavare i Östergötland. Nu vill polisen uppmärksamma butiksinnehavare i Jönköpings län på de misstänkta bedragarnas signalement och tillvägagångssätt.

Det rör sig om en en man och en kvinna, båda i 20-årsåldern, som ska ha försökt lura till sig kontanter i butiker. De ska då ha köpt en produkt och betalat med en tusenlapp. Därefter har de ångrat köpet och velat ha tillbaka pengarna. I samband med det har paret lyckats lura till sig pengar.

Den första händelsen inträffade vid halv fem-tiden i en hårsalong strax söder om Linköping. Någon timma senare utsattes en fotobutik i Kisa för ett närmast identiskt bedrägeriförsök. I det fallet fattade butiksinnehavaren misstankar mot paret och blev inte av med några pengar.

Det misstänkta paret flydde senare i riktning mot länsgränsen efter att ha blivit tagna på bar gärning i en intilliggande butik. De ska då ha blivit upphämtade av en mörk BMW.

Kvinnan beskrivs som mörkhårig. Hon ska vid tillfället ha burit en väska eller påse över axeln. Mannen ska vara lång och smal med mörkt hår. Han uppges ha burit mörk jacka och jeans.

Den som har något tips om paret uppmanas kontakta polisen på 114 14.

-----

No more pages to load