Narkotikaklassad medicin, personalkläder, skor och andra personliga tillhörigheter är exempel på vad som stulits från Råslätts vårdcentral under de tre senaste månaderna. Temabild. Foto: Pixabay

Inbrottskupp mot vårdcentral – tjuven tros ha nycklar

Råslätts vårdcentral i Jönköping har haft över sex inbrott på tre månader. Flera nycklar till lokalerna är på vift vilket kan ha ett samband med inbrotten.

Narkotikaklassad medicin, personalkläder, skor och andra personliga tillhörigheter är exempel på vad som stulits från Råslätts vårdcentral under de tre senaste månaderna, skriver Jnytt. Det senaste inbrottet skedde i helgen och upptäcktes på måndagen.

Regionchef Tommy Haag misstänker att tjuven kan ha tillgång till nycklar.

– Jag har föreslagit att de ska byta låssystem eftersom det vid inbrotten inte har brutits upp några dörrar eller liknande. Allt tyder på att någon tagit sig in med nyckel. Svaret jag fick var att de skulle beakta mitt förslag. Men jag har bara en rådgörande funktion i sammanhanget, säger Tommy Haag, till tidningen.

Personen eller personerna som ligger bakom inbrotten verkar ha lokal kännedom, enligt Tommy Haag. Men han tror ändå att det blir svårt att få tag i den skyldige.

– Om vi inte vet var nycklarna är så blir det svårt att lista ut vem det kan vara utan att man är där och gör kontroller nattetid.

-----

No more pages to load