Tonårsflicka försvunnen – föräldrarna vädjar om hjälp

På tisdagen försvann en tonårsflicka från sitt hem i Habo. Nu vädjar föräldrarna om hjälp med att hitta henne.

Det var i tisdags som tonårsflickan försvann från sitt hem i Habo. Efter ett mindre gräl med föräldrarna ska flickan ha gått hemifrån utan både jacka och mobiltelefon. Det hände runt halv fem på tisdagseftermiddagen. Sedan dess har föräldrarna inte hört av flickan.

– Vi har efterlyst henne, vi har pratat med polisen, vi har pratat med socialen och hela hennes kontaktnät som vi känner till, säger flickans pappa till News.

Föräldrarna har via flickans vänner och bekanta de senaste dagarna fått flera olika tips om var hon kan befinna sig, men det har inte lett fram till något. I efterhand har föräldrarna också fått reda på att flickan kort tid efter försvinnandet använt sig av en annan mobiltelefon än sin egen, lånad av en person bosatt i Nässjö.

– Det är omöjligt för henne att ta sig till Nässjö och låna den mobilen [på så kort tid], säger han.

När föräldrarna sökt hjälp hos polisen har de fått svaret att det är ett socialt ärende. Men socialen har å andra sidan sagt att det är ett polisiärt ärende.

Enligt Tommy Thorngren som är pressansvarig kommunikatör hos polisen i Jönköping pågår i nuläget ingen aktiv sökinsats efter flickan, eftersom hon tycks hålla sig undan frivilligt.

– De uppgifter vi har än så länge är inte alltför detaljerade. Det som kommer hända nu är att vi kommer kontakta anmälaren igen för att hålla ytterligare förhör.

– Vi har ingen tro att det är en överhängande risk för hälsa eller att något brott är begånget, säger han.

Föräldrarna vädjar nu om allmänhetens hjälp för att hitta flickan. Den som sett henne uppmanas kontakta polisen på 114 14.

-----

No more pages to load