Här kan försvunna tonårsflickan befinna sig

Trots ett flertal seriösa tips har tonårsflickan ännu inte återfunnits. Nu misstänker föräldrarna att flickan kan befinna sig i Nässjö.
   – Vi är desperata just nu, säger pappan till News.

Det var i tisdags eftermiddag som tonårsflickan försvann från sitt hem i Habo. Sedan dess har det kommit in ett flertal tips om att hon kan befinna sig i Nässjö.

På torsdagen åkte polisen ut och kontrollerade två olika ställen i Nässjö. Men även flickans anhöriga har åkt ut och kollat upp tips när polisen inte haft möjlighet.

– Vi är desperata just nu, säger pappan till News.

Både Fältgruppen och samtliga kommunala fritidsgårdar i Nässjö har fått information om flickans försvinnande och satt upp lappar.

Pappan har även varit i kontakt med Missing People. Men där ska polisen ha sagt nej till att organisationen publicerar en efterlysning på flickan i sina kanaler.

– De befarar att om det publiceras på Missing People eller sprids ännu mer – i och med att hon har försvunnit av fri vilja – så kommer hon att gömma sig ännu bättre. Därav har de sagt nej.

Men pappan berättar att han framför allt är kritisk till hur sociala myndigheter agerat i ärendet. Även om flickan aldrig tidigare hållit sig borta på det här viset har det funnits en historik med kontakter med socialtjänsten.

– Den som arbetar på socialen i Habo är jag mycket missnöjd med. Vi har varnat för detta. Vi har bett om hjälp. Vi har skrikit om hjälp, säger han.

Har du sett flickan eller har du några uppgifter om var hon kan befinna sig? Kontakta i så fall polisen på 114 14.

-----

No more pages to load