Temabild. Foto: Mattias Landström

Mamma med barn attackerades på parkeringsplats

En kvinna och hennes fyraårige son blev attackerade på en parkering utanför en Ica-butik i Jönköping. Nu döms en man i 35-årsåldern till fängelse för dådet.

Det var i september förra året som en kvinna blev påhoppad av sin före detta sambo på en parkering utanför en Ica-butik i Jönköping. Med sig hade kvinnan sin fyraårige son.

Mannen, som är i 35-årsåldern, är också pappa till pojken. Enligt domen ska mannen först och kommit fram och slitit till sig barnet, som han inte träffat på flera år.

När kvinnan gjorde motstånd ska hon ha blivit neddragen på marken. Till slut ingrep ett vittne på platsen, vilket gjorde att kvinnan kunde gå från platsen med sonen.

Mannen försvann då iväg med sin bil. Själv nekar mannen till att ha misshandlat kvinnan.

Men med stöd av vittnen gör tingsrätten bedömningen att mannen dragit kvinnan i håret så att hon hamnat på marken och slagit sig. Mannen stod även åtalad för att ha hotat kvinnan, men på den punkten frias han.

Eftersom mannen tidigare dömts för brott riktade mot kvinnan anser tingsrätten att en villkorlig dom inte är tillräcklig. Han döms därför till en månads fängelse. Han ska också betala 9 200 kronor i skadestånd till kvinnan.

-----

No more pages to load