Temabild. Foto: Jmini

Hällde bensin i brevinkastet och tände på

En 54-årig man ska ha hällt bensin genom ett brevinkast i ett flerbostadshus och därefter tänt på. Nu åtalas han för grov mordbrand.

Det var i januari i år som det började brinna i ett flerfamiljshus på Beckhemsvägen i Tranås. Nu åtalas en 54-årig man i Eksjö tingsrätt för att ha anlagt branden.

Enligt åtalet ska mannen ha hällt motorbensin genom ett brevinkast till en av lägenheterna i huset och därefter tänt eld. I samband med släckningsarbetet evakuerades byggnaden. Totalt berördes ett 40-tal personer.

Trots att branden snabbt kunde släckas uppskattas den ha orsakat skador för en dryg miljon kronor. Ingen person kom till skada.

Som bevisning mot mannen åberopades dels en lång rad vittnesmål med boende, men också teknisk bevisning i form av mannens tillhörigheter. Det finns också övervakningsfilm och kvitto från en bensinmack där mannen ska ha gjort inköp.

Ett flertal av de boende på adressen kräver också skadestånd av mannen för att ha blivit kränkta. Det rör sig sammanlagt om belopp på uppemot 400 000 kronor.

-----

No more pages to load