Temabild. Foto: Mattias Landström

Stort sökpådrag efter försvunnen man

Under fredagseftermiddagen har räddningstjänsten sökt efter en försvunnen man i Vetlanda kommun. Enligt SVT Nyheter har helikopter satts in för att söka efter mannen, som ska ha försvunnit vid Brunnshultadammen norr om Vetlanda.

Det var klockan 15.19 på fredagseftermiddagen som SOS larmades om en misstänkt drunkningsolycka vid Brunnshultadammen nordöst om Vetlanda. En tom båt hade då upptäckts på sjön.

En man ska ha hört av sig till polisen och meddelat att hans pappa äger båten, uppger SVT Nyheter Jönköping. Pappan uppges ha varit ute på sjön under torsdagskvällen för att kontrollera fiskeredskap.

Räddningstjänsten har under eftermiddagen och kvällen sökt i vattnet med hjälp av båtar och dykare. Polisen har också skickat en patrull till platsen. Strax före halv fem på eftermiddagen ska även helikopter ha kallats in för att delta i sökningen.

Vid 20-tiden på kvällen hade mannen fortfarande inte hittats, uppger P4 Jönköping. Ärendet kommer så småningom lämnas över till polisen, som försökt ta reda på var den försvunna mannens mobiltelefon befinner sig.

-----

No more pages to load