Temabild. Foto: Joe Wolf via Flickr / Mattias Landström

Polisens chockfynd – snubblade över knarkfabrik i skogen

Av en ren slump upptäckte polisen en knarkodling i ett sportstugeområde i Jönköpingstrakten. Nu döms en 37-årig man till fängelse för bland annat grovt narkotikabrott.

Det var i december förra året som polisen gjorde en oväntad upptäckt i ett sportstugeområde i Jönköpingstrakten. I samband med att en polispatrull var ute på ett annat ärende passerades en tomt där en av polismännen kände en misstänkt narkotikalukt.

Senare samma dag återvände polisen till platsen för att genomföra en husrannsakan i ett uthus på tomten. Fastighetsägaren, en 37-årig man, uppgav då att han inte hittade nyckeln.

Mannen gick in i boningshuset för att leta efter nyckeln. Enligt domen låste han då om sig och började förstöra sin dator, vilket poliserna kunde se från utsidan.

Vid husrannsakan upptäckte polisen en cannabisodling med ett 15-tal plantor. Dessutom förvarande mannen ytterligare narkotika, dopningsmedel och en rad föremål som använts för hantering av narkotika.

Genom spårsäkringar har polisen utrett att mannen sålt narkotika via Darknet, det dolda internet. Det har också konstaterats att mannen importerat stora mängder av lösningsmedlet GBL, som kan omvandlas till den narkotikaklassade drogen GHB.

Enligt tingsrättens bedömning har mannen framställt över 45 liter GHB. Den största delen har han sedan sålt vidare. Han ska på så sätt ha tjänat över 250 000 kronor.

Mannen har erkänt de flesta av de brott han stått åtalad för, men hävdar att cannabisodlingen var avsedd för eget bruk. Sammantaget döms han för olika grader av narkotikabrott och dopningsbrott till två år och sex månaders fängelse.

 

-----

No more pages to load