Temabild. Foto: Mattias Landström

Cyklist gick till våldsattack mot kommuntjänsteman

En man på cykel ska ha attackerat en kommuntjänsteman i Tranås vid 12-tiden på onsdagen. Den misstänkte mannen jagades av flera polispatruller och kunde sedan gripas.

Det var strax före klockan 12 på onsdagen som en misshandel ska ha ägt rum på Fabriksgatan i Tranås. En man i 30-årsåldern ska ha blivit påhoppad och slagen av en annan man, som färdades med cykel.

Den angripne mannen ska inte ha behövt uppsöka sjukvård. Enligt polisen arbetar han som tjänsteman på Tranås kommun. Ärendet har inledningsvis rubricerats som våld/hot mot tjänsteman.

– Det finns uppgifter initialt som tyder på att den här misshandeln kunde ha någon koppling till den här 30-åringens yrkesutövning. Och därför har det blivit den rubriceringen. Men det är inte säkert att det är på det sättet, utan det kan mycket väl ändras till misshandel, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Flera polispatruller sökte efter den misstänkte mannen, som kunde gripas någon timma efter händelsen. Åklagare kommer nu besluta om den misstänkte mannen, som är i 25-årsåldern, ska anhållas eller släppas efter förhör.

-----

No more pages to load