Foto: Polisen i Jönköpings län

Racy Judy och Shibina Girl söker fortfarande nytt hem

Hästarna Racy Judy och Shibina Girl, som omhändertogs av polisen på grund av djurskyddsskäl i början av våren, väntar fortfarande på ett nytt hem.

– De här hästarna behöver komma till någon som har god kunskap om hästar och som kan erbjuda en lugn miljö som hästarna kan landa i, säger Sara Hassellind, djurhandläggare på polisen.

Som Jmini skrev om för några veckor sedan söker Polisen i Jönköpings län efter nya hem till två varmblodiga travhästar, som har omhändertagits på grund av djurskyddsskäl.

Nu har hästarna fått sina pass och är därmed redo att flytta. Polisen går just nu igenom de intresseanmälningar som kommit in för att hitta en lämplig ägare.

– Vi tar gärna emot fler anmälningar löpande, säger Sara Hassellind.

Racy Judy, 24, och Shibina Girl, 21, beskrivs vara två lätthanterliga hästar med trevligt temperament.

Racy Judy är ett sto med färgen fux och Shibina Girl är ett sto med färgen svartbrun. Båda hästarna är besiktigade av veterinär samt vaccinerade och avmaskade.

– De här hästarna behöver komma till någon som har god kunskap om hästar och som kan erbjuda en lugn miljö som hästarna kan landa i, säger Sara Hassellind och fortsätter:

– De är perfekta som sällskap till andra hästar, men med tanke på deras ålder och skick är de inte lämpliga att använda inom travsport igen.

Polisen meddelar att det går bra att hålla hästarna tillsammans men det är inget krav att köpa båda.

Vad händer med hästarna om ni inte kan omplacera dem?

–Då får länsstyrelsen besluta om vad som händer med dem, säger Hassellind.

Vid seriöst intresse för hästarna kan man kontakta polisen på 114 14 och fråga efter djurhandläggaren i Jönköping, eller skicka ett mejl till registrator.ost@polisen.se. Märk mejlet med “Hästar söker nytt hem – Jönköping”. 

-----

No more pages to load