Temabilder. Foto: Mattias Landström

Polisens påskvarning: Undvik Sveriges Jerusalem

Under påskhelgen räknar polisen med uppemot 100 000 tillresta personer till Jönköping. Det väntas innebära kraftiga trafikstörningar.
   – Kan man undvika att åka igenom Jönköping under långfredagen och påskafton så är det att föredra, säger Johan Norrman.

Sedan många år tillbaka arrangeras motormässan på Elmia under påskhelgen. Polisen går redan nu ut med en varning om att det stora antal motorintresserade personer som väntas besöka Jönköping under helgen kommer få stor inverkan på trafiken.

– Vi vill verkligen göra vad vi kan för att undvika att det uppstår stora problem i trafiken. Vi har även haft en bra dialog med mässarrangören, som själva har vidtagit en del åtgärder på och runt Elmia för att skapa bättre förutsättningar i år, säger Johan Norrman, som är kommenderingschef för polisens insats i påsk.

Under helgen räknar polisen med uppemot 100 000 tillresta personer. Det här kommer innebära att det blir svårare att ta sig fram i staden, framför allt på långfredagen och påskafton. Större tillfartsvägar som E4 och riksvägarna 26, 40 och 47 kommer att påverkas.

– Kan man undvika att åka igenom Jönköping under långfredagen och påskafton så är det att föredra. Risken är stor att man blir sittandes i bilkö och resan tar då betydligt längre tid än vad det tar att köra en kanske något längre väg, säger Norrman.

-----

No more pages to load