Temabild. Foto: Mattias Landström

Polisvolontärernas första uppdrag – så gick det

På påskaftons förmiddag var Jönköpings polisvolontärer ute på sitt allra första uppdrag. 

Volontärverksamheten startades i Stockholm redan 2003 och finns i dag på ett flertal platser i landet. I polisområde Jönköping är dock detta helt nytt och i lördags var 17 av Jönköpings 25 nyutbildade volontärer ute på sitt allra första uppdrag, skriver polisen på sin hemsida.

För att förbereda sig inför den nya uppgiften hade volontärerna fått utbildning i bland annat konflikthantering, sekretess och Polisens organisation.

Ska vara synliga och skapa trygghet

Under lördagen röde sig volontärerna både i city, på A6 och vid Spira, där tv-programmet Idol gjorde ett stopp på sin auditionturné. Deras huvudsakliga uppdrag var framförallt att vara synliga och därigenom skapa trygghet.

Lämnade ut information och tog emot hittegods

Volontärerna delade även ut information om att inte lämna några värdesaker i bilen och tog emot hittegods. De iakttog också några berusade och lite stökiga personer på A6, men personerna lämnade sedan området utan att volontärerna behövde kalla på hjälp.

– Deras uppdrag idag är bara ett av flera användningsområden för den här funktionen. Andra uppdrag som de kan komma att få är att vara behjälpliga i våra receptioner när vi har hög belastning där, att vara ute på stadsfester, marknader och andra arrangemang i trygghetsskapande syfte eller för att sprida information eller att gå nattvandringar, säger Björn Dahlbäck, samordnare för volontärerna i polisområde Jönköping.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load