Temabilder. Foto: Mattias Landström / Gisela Giardino via Flickr

Ung kvinna blev fastbunden och misshandlad

En 21-årig man från Jönköpings kommun band fast en ung kvinna i en säng och utsatte henne för misshandel. Nu döms han i Jönköpings tingsrätt för ett flertal brott mot kvinnan.

Det var i februari i år som en ung kvinna blev fastbunden och misshandlad av en 21-årig man. Händelsen inträffade i en bostad i Jönköpings kommun. Nu döms mannen i Jönköpings tingsrätt.

Mannen och kvinnan hade en relation sedan tidigare. Upprinnelsen till händelsen ska enligt kvinnan ha varit att hon velat avbryta relationen.

Den 21-årige mannen band fast kvinnan i en säng med hjälp av en sladd. Därefter slog han henne upprepade gånger i ansiktet.

Mannen döms även för att ha misshandlat och hotat samma kvinna några veckor senare. Den händelsen inträffade vid Resecentrum i Jönköping.

Enligt domen har mannen även då slagit kvinnan i ansiktet. Han ska också ha hotat att slakta kvinnan med en kniv.

Sammantaget döms 21-åringen för två fall av misshandel, ett fall av olaga hot och ett fall av olaga frihetsberövande. Han döms även för skadegörelse i ett annat ärende.

Tingsrätten väljer att döma mannen till skyddstillsyn med 100 timmars samhällstjänst. Om fängelse hade valts som påföljd hade straffet blivit fyra månaders fängelse.

Den 21-årige mannen döms också till att betala drygt 18 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load