Temabild. Foto: Pixabay

Lockades med sex – sen blev 80-åringen nedslagen och rånad

En äldre man med rullator blev nedslagen och rånad på sina kontanter. Nu fastställer Göta hovrätt domarna mot de två kvinnor som deltog i överfallet.

Det var i september 2015 som en man i 80-årsåldern blev nedslagen och rånad i centrala Tranås. Förra året dömde Eksjö tingsrätt två kvinnor för överfallet. Nu fastställs domarna i Göta hovrätt.

De två kvinnorna tog kontakt med mannen i samband med att han tog ut pengar i en uttagsautomat. Enligt vad som framkommit i rätten försökte kvinnorna först locka mannen att ge dem pengarna, bland annat genom att erbjuda sex.

Mannen är rörelsehindrad och använde sig vid tillfället av en rullator. När han hade avvisat kvinnornas förslag knuffade en av dem undan rullatorn så att han inte kunde ta sig iväg. Kvinnorna ska i samband med detta även ha hotat med att kasta rullatorn i sjön om han inte gav dem pengar.

Därefter knuffade den ena kvinnan ner mannen på marken och tog hans plånbok, som innehöll över 1 000 kronor. Pengarna använde kvinnorna till att köpa öl.

Den ena kvinnan, som är i 35-årsåldern, dömdes i tingsrätten för rån till 10 månaders fängelse. Den andra kvinnan, som är i 50-årsåldern, dömdes för grov stöld till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. De dömdes också att gemensamt betala 8 500 kronor i skadestånd till mannen.

Domen överklagades sedan till Göta hovrätt. Men nu väljer hovrätten alltså att slå fast domen mot de båda kvinnorna.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load