Temabild. Foto: costculator.com via Flickr

Rånare öppnade eld mot ung kvinna

Ett pistolrån slutade med blodigt tumult och skottlossning. Nu döms en pojke i övre tonåren som ansvarig för dådet i Jönköpings tingsrätt.

Det var i mars i år som ett våldsamt rån utspelade sig i en bostad på en mindre ort i länet. Nu döms en pojke i övre tonåren som ansvarig för dådet.

Pojken befann sig i bostaden tillsammans med flera andra personer han var bekant med sedan tidigare. Enligt domen började allting med att den åtalade pojken drog fram en pistol och riktade den mot en flicka i rummet, också hon i övre tonåren. Han ska då ha sagt  ”ta fram alla saker som du har”.

När flickan försökte ta sig därifrån ska pojken ha slitit åt sig värdesaker från henne. Därefter uppstod ett tumult när en tredje person, en jämngammal pojke, försökte avstyra rånet. Den åtalade pojken slog honom då i huvudet med pistolen upprepade gånger så att blodvite uppstod.

När flickan försökte få tillbaka sina saker sköt den åtalade pojken ett varningsskott med pistolen intill hennes öra. Därefter lämnade hon bostaden tillsammans med den misshandlade pojken.

Enligt flickan har den åtalade några dagar senare sökt upp henne och hotat med våld om hon inte drar tillbaka sin polisanmälan. Men den åtalspunkten har enligt tingsrätten inte kunnat styrkas.

Pojken döms för rån och misshandel till ungdomsvård och 100 timmars samhällstjänst. Han döms också att betala drygt 27 000 kronor i skadestånd till brottsoffren.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load