Den 21 december hittades en man mördad i en lägenhet på Råslätt. I dag inleds rättegången mot de misstänkta gärningsmännen. Foto: Daniel Bacelj

Rättegång efter mordet på Råslätt

I dag, måndag inleds rättegången i Jönköpings tingsrätt mot den man och hans son som misstänks för att ha mördat en man i en lägenhet på Råslätt.

Det var den 21 december som en 42-årig man med serbiskt medborgarskap, på tillfälligt besök i Sverige, sköts till döds med två skott i en lägenhet på Råslätt.

Kort därefter greps en 58-åring man som var bosatt på adressen misstänkt för att ha mördat mannen. Några veckor senare greps även den misstänkte mannens 22-årige son.

Motivet till mordet ska vara en konflikt om pengar och en skuld som sonen hade till den mördade mannen.

Men exakt vad som hände inne i lägenheten är fortfarande oklart. Före mordet drogs persiennerna för fönstren så att ingen skulle se vad som pågick därinne. 

En 51-årig kvinna åtalas i samma mål misstänkt för underlåtenhet att avslöja mord. Enligt åtalet skulle hon ha kunnat anmäla brottet utan fara för henne själv. Hon befann sig i lägenheten när vapnet placerades där och kände till konflikten om pengar.

Huvudförhandling inleds i Jönköpings tingsrätt i dag 8 maj.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load