Temabild. Foto: Mattias Landström

Efter dödsolyckan – lastbilsförare misstänks för brott

På onsdagen avled en man i 35-årsåldern efter en kraftig frontalkrock mellan en lastbil och en personbil. Polisen har nu inlett en förundersökning, där lastbilsföraren initialt misstänks för brott.
   – Vi behöver ha en förundersökning för att kunna utreda händelsen i och med att den har fått en så tragisk utgång, säger polisen presstalesman Thomas Agnevik.

Det var vid åttatiden på onsdagsmorgonen som en lastbil frontalkrockade med en personbil på länsväg 195. Olyckan inträffade söder om den norra infarten mot Habo.

Personbilens förare, en man i 35-årsåldern, omkom i samband med olyckan. Mannen var hemmahörande i Jönköpings kommun. 

Det rörde sig enligt polisen om en oerhört kraftig kollision.

– Räddningstjänsten meddelade att det är fullständigt uteslutet att det kan finnas något liv [i den drabbade mannen], för han var så skadad, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Lastbilsföraren misstänks nu för vållande till annans död. Men polisen flaggar redan nu för att rubriceringen kan komma att ändras.

– Det är en initial bedömning som inte behöver ha så väldigt stark grund. Vi behöver ha en förundersökning för att kunna utreda händelsen i och med att den har fått en så tragisk utgång.

Lastbilsföraren är en man i 55-årsåldern. Han är enligt polisen hemmahörande i ett annat län. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load