Temabild. Foto: Emelie Appelberg

12-åring belönas av polisen för hjälteinsats

En 12-årig pojke från Vetlanda hjälpte polisen att gripa en aggressiv gärningsperson efter ett rånförsök i början av förra året. Nu uppmärksammas han för sitt modiga agerande.

Varje år lämnar polisens regioner förslag på personer som genom särskild rådighet hjälpt polisen. I år är det en 12-åring från Vetlanda som uppmärksammas.

Det var den 26 februari förra året som en man utsattes för ett rånförsök på en parkering. Gärningspersonen ska ha varit aggressiv och påflugen och försökt tvinga mannen att överlämna pengar och mobiltelefon.

I en bil som stod parkerad i omedelbar anslutning till händelsen befann sig en då 11-årig pojke som väntade på sin mamma.

11-åringen såg vad som hände och trots sin ringa ålder och att
händelsen ägde rum precis vid den bil han befann sig tog han mod till sig och sprang ut för att hämta hjälp.

Pojken letade upp sin mamma och bad henne påkalla polisen för att sedan springa tillbaka till den utsatta mannen och berättade att polisen var på väg.

Gärningspersonen hade då flytt från platsen, men tack vare pojkens signalementsuppgifter så lyckades polisen lokalisera och gripa personen kort efter händelsen.

Polisen vill nu uppmärksamma pojken för sitt rådiga ingripande och den hjälp som han bistod polisen med.

På onsdagen hölls en ceremoni i polishuset i Vetlanda där polisen tackade pojken och tilldela honom plakett, diplom och en belöning.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load