Temabild. Foto: Mattias Landström

Chockfyndet: Hittade sprängmedel i jorden

En mindre mängd äldre sprängmedel har hittats i Gravsjö utanför Mullsjö. Nationella bombskyddet har kontaktats för att hjälpa till att förstöra dynamiten på ett säkert sätt.

– Vi fick kännedom om dynamiten vi halv nio i dag och det handlar om en mindre mängd, säger Charlie Rendahl, gruppchef vid lokalpolisen Södra Vätterbygden.

Det var en privatperson som vid röjningsarbete påträffade det misstänkta sprängämnet i terrängen, på landsbygden utanför Mullsjö. Föremålen låg placerat under jord, långt från bebyggelse. 

Polisen åkte till platsen för att undersöka och dokumentera platsen och föremålen. Därefter kontaktades Nationella bombskyddet för vidare konsultation om hur ärendet skulle hanteras.

Polisen kommer att frakta bort ett antal tändhattar och Nationella bombskyddet kommer att hantera de kvarvarande sprängämnena, äldre dynamit, och troligen destruera det på plats på ett säkert sätt.

Polisen bedömer att det inte finns någon fara för allmänheten.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott. Polisen i region Öst meddelar att de hanterar ärenden liknande detta flera gånger per vecka.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load