Jönköpings tingsrätt. Foto: Mattias Landström

Så blir domen efter dödsskjutningen på Råslätt

På onsdagen kom domen efter den uppmärksammade dödsskjutningen på Råslätt i december. En 21-årig man döms till fängelse för grovt vållande till annans död.

Det var den 21 december förra året som en 42-årig man sköts till döds i en lägenhet på Råslätt. En man och hans son greps misstänkta för att ha mördat mannen. Sonen höll sig undan och kunde gripas först efter en månad.

Under rättegången ändrade åklagaren brottsrubriceringarna i vissa delar. Det efter att sonen tagit på sig skulden för dödsskjutningen.

Åklagaren ansåg då att sonen skulle dömas för grovt vållande till annans död och pappan för grovt skyddande av brottsling. Sonen har erkänt att han hållit i vapnet, men hävdar att han inte haft för avsikt att skjuta ihjäl mannen.

Den 42-årige mannen ska ha sökt upp sonen i lägenheten på grund av en skuld på 20 000 kronor. Enligt sonens berättelse, som tingsrätten tagit hänsyn till i domen, har 42-åringen även uttalat dödshot.

Tingsrätten väljer att fälla sonen för grovt vållande till annans död. Han får fängelse i två år och sex månader.

Pappan frias helt. Det gör även en kvinna som enligt åtalet gjort sig skyldig till underlåtenhet att avslöja mord. 

I samband med att rättegången avslutades förra veckan beslutades att båda de åtalade männen skulle försättas på fri fot.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load