Temabild. Foto: Jo Amelia Finlay Bever via Flickr

Svartsjuk man gick till galen bitattack: ”Mycket hänsynslöst och rått”

Sent en kväll blev en man överfallen i sitt hem av flera beväpnade personer. Han blev då bland annat slagen med järnrör och biten i armen. Med stöd av dna-bevisning döms nu en 19-årig man för den grova misshandeln.

Det var i mars i år som beväpnade personer via en altandörr bröt sig in hos en man på en ort i Jönköpings län. Mannen blev då utsatt för en svår misshandel med järnrör. En av personerna försökte trycka in ett finger i mannens öga och bet honom också i armen.

Den drabbade mannen kände igen en av de inblandade gärningsmännen. Det rör sig om en 19-årig man som tidigare bråkat med den misshandlade mannen och hotat honom till livet. Eksjö tingsrätt dömer nu 19-åringen till fängelse för sin delaktighet i misshandeln.

Bakgrunden ska enligt den drabbade mannen vara en bilaffär där han och 19-åringen hamnat i en dispyt. Men enligt tingsrättens bedömning rör det sig om ett svartsjukedrama, eftersom 19-åringen vid flera tillfällen tagit kontakt med den drabbade mannens flickvän.

Tingsrätten bedömer att misshandeln gått till på ”ett mycket hänsynslöst och rått sätt”. Det anses vara något av en slump att den drabbade mannen inte blivit ännu allvarligare skadad.

I samband med att den drabbade mannen blev biten hamnade saliv från gärningsmannen på hans tröja. Denna har via dna-analys kunnat knytas till den utpekade 19-åringen.

Tingsrätten dömer 19-åringen för grov misshandel till nio månaders fängelse. Han ska även betala närmare 30 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load