Upptäckte drivande båt på Vättern

Tidigt på tisdagsmorgonen kom ett larm om en befarad drunkning sedan en båt setts driva fritt på Vättern. Samtidigt har två pojkar rymt från ungdomsvårdsskolan Stigby på Visingsö. Polisen tror att det finns ett samband.

Det var strax innan klockan sex på tisdagsmorgonen som en övergiven båt, med åror och motor i, upptäcktes driva fritt i vattnet vid småbåtshamnen Baskarp, i Habo kommun.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till sjön då man befarade att det kunde röra sig om ett drunkningstillbud.

Räddningstjänsten kom med en båt och Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral JRCC samt Sjöräddningssällskapet från Visingsö deltog också i insatsen.

Vid halv sju-tiden fick polisen samtal från en man som saknade sin båt. Signalementet på båten visade sig stämma med den båt som hittats drivande. Båten kunde därmed återförenas med sin ägaren.

Det är oklart om båten har slitit sig eller om någon olovligen har använt den. Det finns i nuläget ingen brottsrubricering. 

Enligt uppgifter till SVT Nyheter har polisen misstankar om att båten kan ha använts av ungdomar som rymt från ungdomsvårdsskolan Stigby på Visingsö.

Institutionschef Catharina Högberg har bekräftat för tidningen att två pojkar har rymt.

Det finns inget som tyder på att den eller de som har använt  båten har drunknat. Vittnesuppgifter till polisen pekar på att personerna tagit sig i land.

Pojkarna är efterlysta hos polisen och socialtjänst och anhöriga är informerade.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load