Äldre man återfunnen efter sökinsats

Under natten och morgonen pågick en sökinsats efter en man i 80-årsåldern som avvikit från ett äldreboende i Norrköping. Senare under förmiddagen stod det klart att mannen återfunnits.

80-åringen, som bor på ett äldreboende i Norrköping och använder permobil, brukar företa en del resor med färdtjänst. Igår hade han beställt skjuts till Uppsala, men glömt att ge personalen på äldreboendet närmare information om sina planer för dagen.

Då detta hänt vid ett fåtal tidigare tillfällen, nöjde sig personalen först med att inleda en egen sökinsats när det stod klart att 80-åringen avvikit.

Eftersom allt tydde på att mannen åkt iväg på Uppsalatrippen han planerat avvaktade man med att anmäla 80-åringen försvunnen.

Då mannen vid två-tiden inatt ännu inte kommit hem från sin resa, kontaktade boendets anställda polisen, som omedelbart började leta efter 80-åringen.

Sökinsatsen fortsätter under morgonen.

Den 80-årige mannen har vid några tidigare tillfällen hittats sittande i sin permobil, efter att fordonets batteri laddat ur.

Vid några av dessa tillfällen har han befunnit sig på annan ort, sedan han tagit tåget från Norrköping.

Att mannen tidigare gett sig iväg till andra städer, gör det svårare för polisen att veta, vart man ska koncentrera sökandet efter mannen.

Nu vädjar man om allmänhetens hjälp i sökandet efter 80-åringen.

– Den försvunne har varit ute och rest på egen hand tidigare, men då alltid återvänt, och därför hittills vid ett antal tillfällen betraktats som saknad, men inte försvunnen. Den här gången har han dock inte återvänt, vilket gör att vi betecknar hans bortavaro som ett försvinnande, säger Östgötapolisens presstalesperson Hanna Andersson.

– Än så länge finns ingen misstanke om att mannen vi söker har utsatts för brott. Den försvunne är klar och redig, men rörelsehindrad. Han tar sig därför fram med permobil. Vi vill uppmana den som påträffar mannen att gå fram till honom och fråga om han behöver hjälp, samt kontakta polisen, på telefonnummer 114 14. Vi söker även kontakt med personer som sett mannen under gårdagen, natten eller morgonen, fortsätter Andersson.

Uppdatering

Mannen är nu återfunnen. Han hittades välbehållen i centrala Norrköping vid halv elva-tiden på torsdagsförmiddagen.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load