Temabilder. Foto: Pete Nowakowski / Kyknoord via Flickr

Fotbollsbråk totalspårade – spelare höggs ner med glasflaska

I samband med en fotbollsmatch blev två spelare oense om ett mål skulle godkännas eller inte. Bråket slutade med att den ena spelaren högg ner den andra med en trasig glasflaska. Nu döms han till fängelse för överfallet.

Det var i november förra året som ett våldsamt bråk uppstod i samband med fotbollsmatch på en ort i Jönköpings län. Nu döms en av de inblandade i bråket till fängelse i Eksjö tingsrätt.

En 27-årig man åtalades för grov misshandel efter att ha attackerat en spelare i motståndarlaget med en trasig glasflaska. Upprinnelsen var att motståndarspelaren gjorde ett mål som 27-åringen tyckte borde ha dömts bort.

Enligt domen ska de båda spelarna ha skrikit och förolämpat varandra efter händelsen. Senare gick 27-åringen och plockade upp en glasflaska ur en papperskorg i närheten. Därefter sökte han upp den andre spelaren på nytt.

Flera personer ska ha försökt hindra 27-åringen när han gick fram mot den andre spelaren. Men 27-åringen lyckades ändå hugga den andre spelaren med flaskan.

Hugget ska ha rivit sönder den drabbade mannens jacka och tröja. Det orsakade också ytliga skärsår över kinden och axeln.

Den 27-årige mannen själv har medgett större delen av händelseförloppet. Däremot säger han sig inte ha något minne av att ha utdelat något hugg.

Åklagaren yrkade på att 27-åringen skulle dömas för grov misshandel, då 27-åringen visat särskild hänsynslöshet genom att använda en trasig glasflaska som tillhygge.

Men eftersom skadorna blev begränsade väljer tingsrätten att fälla mannen för misshandel. Han döms till sex månaders fängelse. Han ska även betala närmare 5 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load