Temabilder. Foto: Mattias Landström / Pixabay

Muskelbil knäckte polisen – tokkörde på E4

På lördagskvällen skulle polisen stoppa en Mercedes på E4 i Jönköping. Men bilföraren vägrade stanna och lyckades till slut köra ifrån de jagande polisbilarna norrut.

Det var vid halv åtta på lördagskvällen som polisen skulle kontrollera en personbil på E4 i höjd med A6. Men föraren vägrade stanna på polismans tecken.

Bilen, som uppges vara en Mercedes med över 500 hästkrafter i motorn, körde i hög fart norrut på E4. Flera polispatruller tog upp jakten på bilen, men lyckades inte komma ikapp.

Strax innan Gränna förlorade polisen bilen ur sikte. Föraren ska stundtals ha kört på ett farligt sätt, med en hastighet uppemot 200 kilometer i timmen eller mer.

– Han kör på ett sätt som utgör en fara för andra personer. Kör man i 200 kilometer i timman på en väg som är hastighetsbegränsad till 110 så utgör det en påtaglig risk, säger polisens vakthavande befäl Mikael Ehne. 

Bilföraren är känd av polisen sedan tidigare. Det rör sig om en man i 30-årsåldern från Stockholm.

Strax innan färden påbörjades var han misstänkt för narkotikabrott. Polisen gjorde ett ingripande mot honom i Jönköping. Ett blodprov visade då att han var narkotikapåverkad.

Eftersom polisen är säkra på mannens identitet kommer han nu rapporteras för ett flertal trafikbrott.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load