Temabilder. Foto: Mattias Landström

Hånade Råslätt – blev nedslagen av gäng

En tonårig pojke skrev nedsättande saker kopplade till Råslätt i en chattgrupp. En grupp ungdomar hämnades då genom att misshandla pojken med ett batongliknande föremål. Nu döms de i tingsrätten.

Det var i januari i år som en tonårig pojke blev utsatt för misshandel av ett flertal jämnåriga pojkar i centrala Jönköping. Tre av dem som stått åtalade döms nu i Jönköpings tingsrätt.

Bakgrunden till händelsen var att pojken skrivit nedsättande kommentarer kopplade till Råslätt i en chattgrupp på nätet, ett så kallat Houseparty. Enligt domen ska han där på arabiska ha skrivit ord som betyder ”djur”, ”kuk” och ”Råslätt är en håla”.

Dagen därpå sökte flera jämnåriga ungdomar upp pojken i centrala Jönköping. Där ska de ha omringat pojken och misshandlat honom med ett batongliknande föremål. Det här ska ha skett som en hämnd för kommentarerna i chattgruppen.

Sammantaget åtalades fem pojkar i 15-årsåldern för grov misshandel. Tingsrätten väljer nu att fälla tre av dem.

Av domen framgår att misshandeln betraktas som allvarlig, men eftersom den drabbade pojken inte fick några allvarliga skador bedöms gärningen inte som grov.

De tre pojkarna döms därför för misshandel till ungdomstjänst. De ska även betala sammanlagt drygt 25 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load