Temabilder. Foto: Infrogmation / Surian Soosay via Flickr

Stöldkupp mot restaurang slutade i kaos

Ett vilt tumult uppstod när en man och en kvinna försökte stjäla en kassaapparat i samband med ett restaurangbesök. Nu döms paret till fängelse.

Det var i september förra året som ett våldsamt tumult uppstod när en restaurang i Mariannelund utsattes för stöld. Nu döms två personer, en man och kvinna i 25-årsåldern, för brottet.

Paret hade besökt restaurangens bar och druckit öl under kvällen. I samband med det kom de överens om att stjäla kassaapparaten vid bardisken.

Enligt ett vittnesmål lämnade de först platsen, sedan kom mannen inrusande igen. Han vrålade något och slet därefter loss kassaapparaten.

På väg ut uppstod ett tumult, då restaurangens ägare försökte ta tillbaka kassaapparaten. I samband med detta krossades också en glasruta vid utgången. Det hela slutade med att mannen slängde kassaapparaten i marken och sprang därifrån tillsammans med kvinnan.

Åklagaren yrkade på att mannen och kvinnan skulle dömas för grov stöld. Tingsrätten väljer att döma dem för stöld, men understryker samtidigt att den varit av allvarlig art.

Eftersom både mannen och kvinnan har återfallit i liknande brottslighet väljer tingsrätten att döma dem båda till fyra månaders fängelse. De ska också betala drygt 17 000 kronor i skadestånd till restaurangens ägare.

-----

No more pages to load