Temabild. Personen har inget samband med artikeln. Foto: Pixabay

Kampsportare sparkade sönder kompisens ansikte

En man sparkades så hårt i ansiktet att han förlorade medvetandet och fick ett flertal frakturer. Nu döms en 26-årig kampsportare till fängelse för attacken.

Det var i maj i år som ett bråk uppstod mellan två män på en mindre ort i länet. Nu döms den ena av dem, en 26-årig man, till fängelse för grov misshandel.

Meningarna om hur bråket gått till går isär. Men enligt Eksjö tingsrätt har det kunnat styrkas att 26-åringen, som tränar taekwondo, utdelat en snurrspark i ansiktet på den andra mannen.

Händelsen inträffade på en parkeringsplats och bevittnades av en hantverkare som befann sig i närheten. Sparken var så hård att den drabbade mannen slogs medvetslös. Han fick också ett flertal frakturer i ansiktet.

Enligt domen känner de båda männen varandra sedan många år. Den 26-årige mannen var på tillfälligt besök i Sverige då händelsen inträffade. Han hävdar själv att han handlade i nödvärn, men den förklaringen håller inte enligt tingsrättens bedömning.

Den drabbade mannen har själv tonat ner händelsen och sagt att han vill att åtalet mot 26-åringen läggs ned. Varför han blivit attackerad har han ingen förklaring till.

Tingsrätten dömer 26-åringen till fängelse i ett år och tre månader. Han utvisas också ur landet och förbjuds att återvända de närmaste fem åren.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load